Stress, burn-out…. Stress is een term die we gebruiken voor spanning, druk en belasting die je geestelijk en lichamelijk ondervindt als reactie op gebeurtenissen. De omstandigheden kun je niet altijd veranderen, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Je kunt zo gezondheidsproblemen voorkomen en je kwaliteit van leven verbeteren.

Coaching zorgt dat je de kwaliteiten die je al in je hebt gaat benutten en inspireren om naar eigen oplossingen te zoeken. Door een basis van oprechte nieuwsgierigheid, werkelijke interesse, optimaal contact, vertrouwen en veiligheid word je gestimuleerd om je eigen verantwoordelijkheid te gaan nemen. Anja de Blaeij advies & coach is getraind in het signaleren van stress en stressoren, het creëren van draagvlak en het bieden van oplossingen waar jij zelf mee aan de slag gaat.

Coaching heeft als doel om jouw kwaliteit van leven te optimaliseren en jou in je kracht te zetten.

Je neemt zelf de verantwoordelijkheid om je leven in te richten. Anja de Blaeij advies & coach is slechts de regisseur die jou weer laat stralen als een ster!

Stress, Burn-out …?

Spanning is wie je denkt dat je zou moeten zijn. Ontspanning is wie je bent‘, luidt een oud Chinees gezegde. Herken je dat het soms moeilijk is om authentiek te zijn, in balans te blijven en je innerlijke rust te bewaren? Vraag je je af waar je vitaliteit en veerkracht is gebleven? Soms kan er veel op je afkomen: zorgen en verdriet, spanningen binnen relaties of op het werk, verlies van werk, teleurstelling, tegenslag… keuzes die je hebt gemaakt die achteraf bezien niet juist blijken te zijn. Maar ook veel alledaagse kleine spanningen bij elkaar zorgen voor een hoog stressniveau. Niemand leeft zonder stress, maar soms kun je het even niet meer overzien. Het maakt je onzeker, gespannen, overprikkeld of gestrest …

Lees meer over stress…

Eén op de acht werkende Nederlanders heeft een burn-out, maar ook niet werkende mensen kunnen een burn-out ontwikkelen. Elke stressvolle en aanhoudende activiteit kan op den duur burn-out veroorzaken, maar als je prikkelgevoelig bent en je dagelijks leven onvoldoende afgestemd is op wat bij jou past maakt dit je extra kwetsbaar. Het is vaak een opeenstapeling van stress en frustratie van jaren die uiteindelijk zo heftig wordt, dat zelfs wanneer je rust neemt, de klachten niet meer over gaan en je je voor een hele tijd afgebrand, uitgeput en emotioneel uitgeblust voelt. Door fysieke en chemische aanpassingen wijzigen je hormonen. Je emoties en gedrag heb je niet meer onder controle en je wordt onberekenbaar …

Lees meer over burn-out…